Waar moet een boekhouding voor ZZPers minimaal aan voldoen?

Als ZZP’er ben je wettelijk verplicht om een deugdelijke administratie bij te houden. Een minimale boekhouding voor ZZP’ers moet aan de volgende eisen voldoen:

  1. Facturen: Zorg ervoor dat je alle facturen, zowel inkomende als uitgaande, goed bewaart. Hierbij moet je denken aan facturen voor geleverde goederen of diensten en facturen voor inkopen die je hebt gedaan.
  2. Bankafschriften: Het is belangrijk om alle bankafschriften goed te bewaren. Dit zijn de bewijzen van alle financiële transacties die je hebt gedaan, zoals inkomende en uitgaande betalingen en pintransacties.
  3. Kasadministratie: Als je kasgeld hebt, dan moet je daarvan een kasadministratie bijhouden. Hierbij moet je denken aan bonnetjes, kassabonnen en andere bewijzen van contante transacties.
  4. Kilometeradministratie: Als je een auto van de zaak hebt, dan moet je een kilometeradministratie bijhouden. Hierin moet je bijhouden welke kilometers je zakelijk en privé hebt gereden.
  5. Overige documenten: Tot slot moet je ook alle overige documenten die van belang zijn voor je boekhouding goed bewaren. Hierbij moet je denken aan contracten, bonnetjes, offertes, afschriften van leningen en andere financiële documenten.

Het is belangrijk dat je boekhouding inzicht geeft in je financiële situatie en dat deze ook gecontroleerd kan worden door de Belastingdienst. Een minimale boekhouding kan je helpen om je financiën op orde te houden en tijdig aangifte te doen bij de Belastingdienst. Het is aan te raden om je boekhouding regelmatig bij te werken en te controleren, zodat je altijd een goed overzicht hebt van je financiële situatie.